Clinton og Sanders skærper tonen i sjette tv-duel

Den udmattende kamp om at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i USA førte natten til fredag dansk tid til endnu en verbal slagsudveksling mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders.

De to tilbageværende kandidater dystede på ord om især det amerikanske sundhedsvæsen og Wall Streets indflydelse på amerikansk politik.

Det var sjette gang, at Sanders og Clinton tørnede sammen i en debat, men den første, efter at Sanders med stor margin vandt primærvalget i New Hampshire forleden.

I duellen beskyldte Hillary Clinton, som er tilhænger af Barack Obamas sundhedsreform, Sanders for at ville ændre den.

- Du bliver nødt til at være ærlig over for folk om, hvad resultatet af de ændringer, du foreslår, bliver. Ud fra alle de analyser, jeg har set, holder regnestykket ikke, og mange vil få det værre, end de har det nu. Dette er et løfte, du ikke kan holde, sagde Hillary Clinton.

Det afviste Sanders, men understregede, at USA kan gøre det bedre i forhold at skaffe alle amerikanere sygeforsikring.

- Vi vil ikke afmontere noget som helst (af Obamacare, red.). I mine øjne er behandling i sundhedsvæsnet en rettighed, ikke et privilegium, og det vil jeg kæmpe for, sagde Sanders.

Men beskyldningerne fløj også den anden vej i tv-studiet i Milwaukee.

Sanders gentog sine hentydninger om, at Clinton er en kende for meget i lommen på de store Wall Street-selskaber, hvis interesser hun engang varetog som senator for delstaten New York.

Clinton afviste, at hun på trods af blandt andet kampagnebidrag på 15 millioner dollar fra Wall Street varetager deres interesser.

Men den købte Sanders ikke.

- Lad os nu ikke fornærme amerikanernes intelligens. Hvorfor i himlens navn vil Wall Street give så store kampagnebidrag? De gør det måske for sjov skyld, fordi de kan lide at kaste omkring sig med penge, sagde Sanders ironisk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip