Clinton skyder valgkampen i gang tirsdag

I sin valgvideo, hvor Hillary Clinton meddeler officielt, at hun vil være Demokraternes præsidentkandidat, beder hun de amerikanske vælgere slutte sig til hende, når hun rejser rundt i landet.

Første stop bliver allerede på tirsdag i delstaten Iowa, der har en vis betydning.

Dels er Iowa den første delstat, der holder afstemning om, hvem der skal være Demokraternes og Republikanernes kandidater ved præsidentvalget i november 2016.

Og dels var det her, at Hillary første gang måtte se sig slået af den karismatiske senator Barack Obama under primærvalgene forud for præsidentvalget i 2008.

Tirsdag mødes Hillary Clinton til en snak med studerende og lærere i byen Monticello, og onsdag er hun på besøg i en familieejet virksomhed i byen Norwalk, hvor hun også vil tale med andre små forretningsdrivende.

Det rapporterer Iowa Radio Network.

Hendes valgstab betegner Hillary Clintons besøg i Iowa som en tur, hvor hun skal lytte og have "samtaler med almindelige iowanere", skriver Reuters.

I den seneste uge har der været i alt otte mulige præsidentkandidater forbi Iowa, skriver radiostationen i en artikel på sin hjemmeside.

Seks var republikanere, mens to er demokrater, som overvejer at stille op mod Hillary ved Det Demokratiske Partis nomineringsvalg, meddeler Iowa Radio Network uden at sætte navne på.

/ritzau/

 

Dagens Gossip