Clinton udbygger sin føring på Super Tuesday

Demokraternes Hillary Clinton har tirsdag øget sit forspring til den anden demokratiske præsidentkandidat, Bernie Sanders, på den såkaldte Super Tuesday i USA.

Resultaterne fra de 11 delstater, hvor Demokraternes vælgere har peget på deres favorit, viser, at Clinton har vundet i syv delstater, mens Sanders har taget stikket hjem i fire delstater.

Det viser flere amerikanske mediers prognoser.

Hillary Clinton vinder i Georgia, Virginia, Alabama, Tennessee, Arkansas, Texas og Massachusetts. I de syv stater var der omkring 750 delegerede på spil.

Sanders vinder i Vermont, Oklahoma, Colorado og Minnesota. Her var der i alt 240 delegerede at hente.

I alt skulle Demokraterne på Super Tuesday stemme i 11 delstater og i et enkelt oversøisk territorium, Amerikansk Samoa. Her har vælgerne ifølge ABC News peget på Clinton som deres foretrukne præsidentkandidat.

Fra talerstolen i Miami takkede Clinton tirsdag aften sine tilhængere og langede samtidig ud efter de republikanske kandidater.

- Der har aldrig været mere på spil ved dette valg, og det debatniveau, som vi hører på den anden side, har aldrig været lavere. At forsøge at dele Amerika mellem os og dem er forkert, og vi vil ikke lade det ske, lyder det fra Clinton.

Super Tuesday er en af de vigtigste dage i løbet af det amerikanske primærvalg. Omkring en fjerdedel af alle delegerede er på spil. Det er dem, der i sidste ende skal pege på, hvem de ønsker som præsidentkandidat for partierne.

Hos Demokraterne er i alt 1004 delegerede på højkant. Det kræver 2383 delegerede at vinde partiets nominering.

Inden Super Tuesday havde Clinton vundet i tre af de fire delstater, hvor der indtil videre er blevet stemt. Nu er hun oppe på ti delstater, mens Sanders har vundet fem delstater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip