Clooneys kone udnytter berømmelsen

Tidligere svor den ellers evigt notoriske ungkarl George Clooney, at han aldrig nogensinde ville gifte sig igen.

Han levede en sand casanovatilværelse og nedlagde kendiskvinder på stribe, men så mødte den 54-årige filmstjerne Amal Alamuddin, der endelig vandt Clooneys hjerte. Oscar-vinderen faldt efterfølgende på knæ for menneskerettighedsadvokaten, der blev til fru Clooney ved et stjernespækket bryllup i Italien i 2014.

Siden har Hollywood-parret været eftertragtede paparazzomotiver og hypet forsidestof, og det forsøger den 37-årige topadvokat at vende til noget positivt.

- Jeg synes, det er fantastisk, når kendte mennesker bruger berømmelsen til at lægge tid og energi i at øge opmærksomheden på forskellige problemstillinger, sagde Amal Clooney i et nyligt interview på CBS News ifølge magasinet People.

- Der er et vist ansvar, der følger med, og hvis der følger mere opmærksom med mig nu, tror jeg, det er positivt. Jeg synes selv, jeg bruger det på en hensigtsmæssig måde ved at fortsætte med mit arbejde.

Den libanesiskfødte topadvokat har for nylig forsvaret Maldivernes ekspræsident, Mohamed Nasheed, for sin fængselsdom og har tidligere repræsenteret WikiLeaks-stifteren, Julian Assange, hvilket tiltrak stor mediemæssig opmærksomhed.

- Jeg ser slet ikke mig selv som en berømthed på den måde - jeg har stadig det samme job, som jeg altid har haft, lød det fra den Oxford-uddannede topadvokat om al hypen.

Amal Clooneys verdensberømte mand er snart aktuel i Coen-brødrenes seneste komedie, "Hil, Cæsar!", der får dansk biografpremiere 18. februar.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip