CNN: Tæt løb mellem Clinton og Sanders i New York

Hillary Clinton vinder Demokraternes vigtige primærvalg tirsdag i delstaten New York, og dermed tager hun et stort skridt mod at blive nomineret som sit partis kandidat til præsidentvalget 8. november.

Både Clinton og rivalen Bernie Sanders har ført en intensiv valgkamp i delstaten, hvor begge har stærke personlige rødder.

Clinton bor der, mens Bernie Sanders er født og vokset op i Brooklyn i New York.

- Der er intet sted som hjemme, siger Clinton i en sejrstale til tilhængere natten til onsdag dansk tid.

- Newyorkere, I har altid stået bag mig, og jeg har altid forsøgt at stå bag jer. I dag gjorde vi det igen, og jeg er dybt, dybt taknemmelig.

Med godt 62 procent af stemmerne talt op står hun til at sejre med omkring 59 procent af vælgerne bag sig mod godt 41 procent til Sanders.

I sin tale hylder Hillary Clinton også de vælgere, som foretrak Bernie Sanders.

- Til alle, der støttede senator Sanders: Jeg mener, at der er mere, som forener os, end der skiller os, siger hun.

Primærvalget i New York er blandt de mest betydningsfulde af samtlige delstater med 291 delegerede på spil. Kun i Californien er der flere delegerede at kæmpe om.

Den 68-årige Clinton er med sit imponerende CV som tidligere førstedame, tidligere udenrigsminister samt otte år som senator favorit til at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget

Målt på antal delegerede har hun en klar føring over den 74-årige Bernie Sanders, som dog inden valget i New York har haft vind i sejlene med sejre i syv ud af de seneste otte delstater, hvor der har været holdt primærvalg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip