Cocktail af besparelser og smartphone-sult hjælper Samsung

Verdens største producent af smartphones, Samsung, ser ud til igen at have fået god gang i indtjeningsmaskinen.

Markante besparelser og et stærkt salg af det sydkoreanske selskabs seneste topmodel på mobilmarkedet er med til at give et samlet overskud på 5,1 milliarder dollar i andet kvartal ifølge Bloomberg News.

Det ligger et stykke over, hvad analytikere havde ventet.

Konkurrenten Apple offentliggjorde tirsdag til sammenligning et kvartalsregnskab med et overskud på 7,8 milliarder dollar.

Bloomberg News beskriver blandt andet, at Samsung tilsyneladende har draget stor nytte af, at ærkerivalen Apple har haft et skuffende salg af sin iPhone-model 6S.

Årsagen til det er blandt andet, at amerikanske teleselskaber har promoveret Samsungs Galaxy S7-model i stedet. Det har samtidig sparet Samsung for en masse marketingudgifter.

Samsungs mobildivision står for den største del af selskabets samlede overskud, der har været under pres fra både Apples produkter og billigere alternativer fra kinesiske rivaler som Huawei.

Men også salget af fjernsyn og computerchips er gået godt i kvartalet, lyder det i regnskabet ifølge AFP. Og de gode tendenser ser ud til at vare ved resten af året.

- Når man ser frem på anden halvdel af 2016, venter selskabet, at dets solide præstationer vil fortsætte, skriver Samsung.

På aktiemarkedet synes investorerne upåvirkede af de seneste regnskabstal. Aktien i Samsung ligger stort set uændret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip