Colombia er tæt på VM-avancement efter kneben sejr

19/06/2014

Colombia har kurs mod førstepladsen i gruppe C ved VM i fodbold.

Torsdag vandt det sydamerikanske hold 2-1 over Elfenbenskysten i Brasilia, så Colombia nu har seks point efter to sejre og er tæt på 1/8-finalerne.

Afrikanerne er noteret for tre point på andenpladsen.

Det lignede længe en halvkedelig nullert mellem to hold, der gik ind til kampen med den behagelige viden, at de havde vundet deres første kamp ved slutrunden i Brasilien.

Første halvleg blev måske derfor en noget taktisk affære, hvor ingen af holdene viste vilje og evner til at åbne op for modstanderne.

Elfenbenskystens landstræner, Sabri Lamouchi, havde for anden gang i træk ved VM droppet angrebsstjernen Didier Drogba.

Også Salomon Kalou var vraget til startopstillingen, men begge kom i aktion i anden halvleg.

Første halvlegs største chance tilfaldt Colombias Teofilo Gutierrez, som fri foran mål leverede en af VM's største afbrændere med en nærmest grotesk dårlig afslutning.

Da sad mange colombianske fans formentlig og savnede målmaskinen Radamel Falcao, der ikke er med ved VM på grund af en skade.

Tilhængere af retfærdighed i fodboldkampe kunne dog glæde sig over det mislykkede skud, for Teofilo Gutierrez var offside i situationen, uden at dommer Howard Webb blæste i fløjten.

Anden halvleg lignede længe også en halvlunken omgang, om end Juan Cuadrado hamrede bolden på overliggeren for Colombia.

Efter små 65 minutters spil eksploderede kampen imidlertid, da James Rodriguez pandede bolden i mål med et kraftfuldt hovedstød.

Kort tid efter begik Elfenbenskystens Serey Die en kæmpe brøler, da han mistede bolden på egen banehalvdel.

Få sekunder senere bragte indskiftede Juan Quintero Colombia foran 2-0.

Det lignede afgørelsen, men Elfenbenskysten fik håb, da Gervinho trak sig flot fri og reducerede til 1-2.

Der resterede endnu 17 minutter af opgøret, og afrikanerne pressede voldsomt på.

De indskiftede Drogba og Kalou kunne dog ikke sikre Elfenbenskysten det ene point.

Senere torsdag mødes Japan og Grækenland i den anden kamp i gruppen.