Colombia vil dæmpe brasiliansk publikum fra start

Inden VM-slutrunden begyndte, ville Brasilien være blevet udråbt som storfavorit i en indbyrdes kamp mod Colombia. Men Colombia har spillet noget mere overbevisende i sine første fire kampe i turneringen, end Brasilien har i sine.

Derfor tegner mødet mere lige end først antaget. Det mener den argentinske landstræner for Colombia, José Pekerman. Han peger dog på, at Brasilien har en stor fordel af at have hjemmebane.

Indtil videre har Colombia haft stor opbakning på lægterne i turneringen, men mod Brasilien kommer holdets fans i markant undertal.

- Det vil være en ny situation for os, som vi skal overleve. Det er helt normalt, og det er uden tvivl et vigtigt aspekt til Brasiliens fordel, siger José Pekerman ifølge AFP.

Godt spil fra hans spillere fra start skal dæmpe hjemmepublikummets begejstring.

- Vi håber at komme tidligt ind i kampen og gøre det, vi har gjort hidtil.

Ud over denne fordel mener Pekerman, holdene har lige vilkår.

- Nøglen er at ikke se nogen som favorit. Hvad der er sket før, kan hverken vi eller Brasilien bruge til noget. For os er hver kamp en ny udfordring og et skridt frem. Vi skal forsøge at spille vores eget spil og presse dem.

Hidtil i turneringen har de to hold kunnet præsentere hver deres store profil foran mål. Colombias James Rodriguez er turneringstopscorer med fem mål, mens Brasiliens Neymar har nettet fire gange.

- Der er store spillere på begge hold. Forhåbentlig kan de skabe en interessant og tæt kamp, siger Pekerman.

Opgøret mellem Brasilien og Colombia begynder fredag klokken 22.

/ritzau/

 

Dagens Gossip