Coloplast nedjusterer efter lunkent første kvartal

Coloplast havde efter et problematisk sidste regnskabsår meldt ud, at 2015/16 skulle byde på en forbedring.

Men den forventning trækker selskabet nu delvist tilbage med fremlæggelsen af regnskabet for første kvartal i det nye regnskabsår.

Her nedjusteres forventningerne til årets omsætningsvækst i danske kroner fra udgangspunktet på 8-9 procent til 7 procent.

Selv om omsætningen blev løftet med 11 procent i forhold til samme kvartal året før, og driftsresultatet også blev forbedret tilsvarende, så endte overskudsgraden på 32,7 procent, hvilket kun er marginalt bedre end året før.

Administrerende direktør Lars Rasmussen udtrykker dog tilfredshed med kvartalets udvikling.

- Første kvartal har være tilfredsstillende, og salget er blandt andet vokset, fordi vores selskab i Storbritannien har lagt problemerne med at håndtere elektroniske recepter bag sig.

- Vi vinder nye kunder på det britiske marked, og vi holder fast i dem, vi allerede har, siger han i en kommentar til regnskabet.

Coloplast producerer tilbehør til medicinalindustrien og noterer fremgang i samtlige af selskabets forretningsområder.

Bedst er det gået inden for hud- og sårpleje med en vækst på 10 procent, mens stomiprodukterne omsatte for 8 procent mere end i samme periode sidste år. Urologi og kontinens omsatte for henholdsvis 7 og 6 procent mere.

Coloplast var igennem en turbulent periode sidste år, hvor man tre gange måtte nedjustere forventningerne, og også gik markant tilbage på bundlinjen.

Det betød, at aktien ikke kunne følge med mange af de andre C20-aktiers flotte fremgang i 2016, hvor Coloplast-kursen steg 8 procent.

Dagens regnskab har affødt en negativ reaktion fra investorerne, der en halv time efter offentliggørelsen har sendt aktien ned med 9 kurspoint svarende til 1,6 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip