Congo: 251 omkommet i færgekatastrofe

251 mennesker er omkommet i en færgekatastrofe på Albertsøen, der ligger på grænsen mellem Den Demokratiske Republik Congo og Uganda.

Det bekræfter regeringskilder over for nyhedsbureauet AFP.

Katastrofen skete i lørdags, men det er først nu, at man har gjort dødstallet op. En talsmand fra regeringen i Den Demokratiske Republik Congo siger, at der er erklæret tre dages landesorg.

- Det er med stor sorg, at vi kan bekræfte, at 251 af vore landsmænd er døde, siger talsmand Lambert Mende.

Han siger, at der var omkring 300 mennesker om bord den overfyldte færge, da katastrofen indtraf. Tirsdag sagde Uganda, at der var bjærget 107 lig - heriblandt 57 børn.

Den ugandiske avis Daily Monitor skriver, at båden var på vej mellem to distrikter i det vestlige Uganda, da det gik galt.

De første meldinger gik på, at 60 mennesker havde mistet livet, men båden var overfyldt og havde mange flygtninge fra Den Demokratiske Republik Congo med om bord.

Albertsøen er Afrikas syvendestørste sø. Den er omkring 160 kilometer lang og 30 kilometer bred.

Overfarten på søer i Centralafrika kan blive en farefuld færd i hårdt vejr med høje bølger. Ulykker sker ofte med høje dødstal til følge, da der tit mangler redningsveste, og relativt få af passagererne er i stand til at svømme.

Katastrofen sker få dage efter, at myndighederne i Den Demokratiske Republik Congo lancerede en kampagne, der skal sikre brug af redningsveste på samtlige både i det store land.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip