Connie Hedegaard bliver formand i ny miljøfond

Selv om EU's danske klimakommissær, Connie Hedegaard, nu stopper som kommissær, har hun sikret sig en del aftaler i kalenderen fremover.

Fra den 1. januar 2015 tiltræder Connie Hedegaard som formand for den nyetablerede, internationale miljøfond, Kann Foundations, der er under oprettelse, og som Velux-familien Kann Rasmussen står bag.

Fonden bliver stiftet af Villum Fonden, som er hovedaktionær i VKR Holding og blandt andet ejer Velux.

I en pressemeddelelse oplyser Villum Fonden, at den nyoprettede fonds primære formål vil være "at engagere sig i miljøspørgsmål på internationalt plan". Hensigten er, at Villum Fonden vil finansiere den nye fond med 100 millioner kroner om året de næste 10 år.

- Verdens klima og miljø er udfordret. Der skal handling til nu, siger Connie Hedegaard i pressemeddelelsen.

- Med en milliard kroner til Kann Foundation giver Kann Rasmussen-familien et skub til, at verden i højere grad får tænkt klima, miljø og økonomi sammen, siger hun.

Den kommende formand for Kann Foundation mener, at lige præcis et bedre samspil mellem økonomisk vækst samt klima og miljø er den helt afgørende udfordring.

- Derfor er det et privilegium som bestyrelsesformand for Kann Foundation sammen med bestyrelsen at kunne iværksætte vigtige projekter inden for netop dette felt, lyder det fra Connie Hedegaard.

Formand for Villum Fonden Kristian Stubkjær giver udtryk for, at Connie Hedegaard med sine kompetencer fra sit tidligere miljøarbejde bliver en styrke i hendes fremtidige arbejde.

- Vi har besluttet os for at udvide vores engagement i klima og bæredygtighed, og vi glæder os over, at vi har fået Connie Hedegaard om bord til at hjælpe os med at styrke denne indsats, siger Kristian Stubkjær.

Derudover er det René Dinesen, Danmarks ambassadør i Sydafrika frem til udgangen af 2014, som skal være direktør i Kann Foundation.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip