Connie Hedegaard: Vestager kan blande sig i alt

Jobbet som konkurrencekommissær vil ifølge den afgående danske topudsending i Bruxelles, klimakommissær Connie Hedegaard, være et godt match for Margrethe Vestager.

- Jeg tror, at det er en post, som vil passe godt til Margrethe Vestager og den baggrund, hun kommer med, siger Hedegaard i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Danmarks kommissær gennem de sidste små fem år gør også opmærksom på, at Vestager som en af det såkaldte kollegium af kommissærer ikke bare skal håndtere administrationen af EU's konkurrenceregler, men at hun også indgår i et kollegium, der træffer kollektive beslutninger.

- Alle poster i Kommissionen er væsentlige, også fordi man ikke kun er kommissær for sit eget område. Man er en ud af de 28, og man kan blande sig i hvad som helst. Og det er jeg sikker på, at Margrethe Vestager også vil gøre, siger Hedegaard.

Hedegaard og Vestager holdt allerede i sidste uge møde i Bruxelles i forbindelse med, at Vestager var i byen til sit formelle jobinterview hos kommende kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Vestager er allerede i gang med at besætte job i sit private kontor - det såkaldte kabinet. Kabinetschef bliver danske Ditte Juul Jørgensen, der kommer fra et job i EU's generaldirektorat for handel.

Der er også lagt op til, at den kommende danske kommissær vil tage sin hidtidige pressemedarbejder, særlig rådgiver Christina Holm Eiberg, med sig til Bruxelles.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip