Contador efter Froomes farvel: Jeg føler med ham

Efter Sky-rytteren Chris Froomes dramatiske afsked med Tour de France på onsdagens 5. etape, er Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) den største af forhåndsfavoritterne, der er tilbage i det store franske etapeløb.

Spanieren føler med sidste års Tour-vinder, som var medtaget efter et styrt på tirsdagens etape, inden flere styrt på 5. etape sendte Chris Froome endegyldigt ud af Touren.

- Froome var den største favorit til at vinde løbet, og nu er han ude.

- Naturligvis er jeg ked af det på hans vegne, for det kræver mange måneders forberedelse at blive klar til Touren både fysisk og psykisk. Og det kræver mange ofre, som man ikke får at se, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen havde selv store problemer på 5. etape, der blev kørt med både brosten og dårligt vejr som forhindringer.

Med et tidstab på over to et halvt minut på 5. etape i forhold til Vincenzo Nibali (Astana), er Alberto Contador nu 2,37 minutter efter den førende italiener i det samlede klassement.

- Naturligvis ville jeg ønske, at vi stod lige, eller at jeg var foran ham. Men når man ser på, hvordan situationen var med brostenene, så ønskede jeg ikke at tage flere chancer end nødvendigt.

- Jeg vil hellere miste et minut eller mere end at styrte. Og resten af Touren ligger stadig foran os, siger Alberto Contador.

/ritzau/

 

Dagens Gossip