Contador før bjergetape: Det bliver en vigtig test

Hvordan har Alberto Contadors beskadigede skulder det, når han for alvor skal op og stå i pedalerne i bjergslagene mod de øvrige favoritter i årets Giro d'Italia?

Det får tilskuere, seere og konkurrenter første svar på lørdag. Her venter der to stigninger, hvoraf den afsluttende er en hård kategori ét-stigning op til målet i Campitello Matese.

Og Contador er spændt på den første rigtige test - både af benene, men også af skulderen, som blev revet af led i torsdagens styrt i massespurten.

- En vigtig test i dag i Giro d'Italia, skriver den spanske bjergrytter på Twitter en times tid inden starten på lørdagens etape.

Beskeden er ledsaget af et billede med etapeprofilen.

Om han med test mener formen i bjergene eller skulderens tilstand, vides ikke, men uanset hvad skal Contador være klar, for der vil utvivlsomt komme angreb på ham på den afsluttende stigning.

Det forventer også Tinkoff-Saxos sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Man kan sige, at de (konkurrenterne, red.) med halvgod samvittighed kan sige, at det gik fint med ham i går (fredag), og nu har han fået små 48 timer til at komme sig, så nu har vi lov til at give ham en mavepuster, siger Lars Michaelsen til TV2 Sport.

Alberto Contador fører fortsat det samlede klassement to sekunder foran Fabio Aru (Astana) og 20 sekunder foran Richie Porte (Sky).

/ritzau/

 

Dagens Gossip