Contador glæder sig til Bassos selskab

Cykelholdet Tinkoff-Saxos største stjerne Alberto Contador ser frem til at få den italienske veteran Ivan Basso som holdkammerat.

Spanieren, som er i gang med sine sidste forberedelser til etapeløbet Vuelta a Espana, var hurtig til at byde italieneren velkommen via Twitter.

- Velkommen til Tinkoff-Saxo Ivan Basso. En fornøjelse at skulle være på hold med dig, siger spanieren som reaktion på, at holdet tirsdag bekræftede, at Ivan Basso har lavet en kontrakt for to år med Tinkoff-Saxo.

Sportsligt synes Ivan Basso at være et stykke under niveauet fra sin storhedstid, men erfaringen kan ingen tage fra ham, og holdejer Oleg Tinkov kommer lidt nærmere ind på, hvad italieneren skal bruges til.

- Med Alberto (Contador, red.) Peter (Sagan, red.), Rafal (Majka, red.) og nu Ivan (Basso, red.) bliver vi verdens bedste hold. Jeg mener, at han kan være et vigtigt kort i forhold til at vinde den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia, siger Oleg Tinkov i en pressemeddelelse.

Polakken Rafal Majka, som i foråret blev nummer seks i Giro d'Italia, og siden vandt to bjergetaper i Tour de France, er formentlig udset til at skulle gå efter sejren i næste års Giro, og i den henseende kan Ivan Bassos erfaring blive en vigtig brik.

Kort efter, at Ivan Basso havde bekræftet sin kontrakt med det russiske hold, som har Bjarne Riis som manager og sportslig leder, lagde Oleg Tinkov et billede på Twitter, hvor han og Ivan Basso skåler.

Billedet er fra 2007, hvor russeren prøvede at få Ivan Basso til sit daværende hold.

- Jeg har altid godt kunnet lide Ivan. Han besøgte mig til en frokost i 2007, fordi jeg gerne ville have ham til mit hold. Nu glæder jeg mig over, at det er lykkedes, fordi jeg ved, hvor seriøs og dedikeret han er, siger Oleg Tinkov.

Foruden Ivan Basso har Tinkoff-Saxo hentet tre andre ryttere hos Cannondale. Det er superstjernen Peter Sagan, Sagans bror Juraj og polakken Maciej Bodnar.

Der har været rygter fremme om, at Cannondale-holdet lukker, og at cykelproducenten, som er hovedsponsor, i stedet skifter til et andet hold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip