Contador jubler over sin indsats

Både Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Sky) har holdt pauser fra cyklen, siden de hver især udgik af Tour de France efter styrt.

Begge ser ud til at være stærkt tilbage i etapeløbet Vuelta a Espana, hvor Froome torsdag blev nummer to på etapen og Contador fulgte efter på tredjepladsen.

Det er meget sjældent, at Alberto Contador lader følelserne løbe af med sig i interview, men han var sjældent glad torsdag aften.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville kunne gøre det så godt med afslutning på en bjergtop. Slet ikke endnu. Jeg er meget glad.

- Det var en stor overraskelse for mig. Da jeg kiggede mig tilbage, var vi kun otte ryttere. Valverde og Movistar lagde pres på, men jeg kunne følge med, siger han.

Contador og Fromme har nærmest skygget hinanden i deres fælles cykelløb i 2014 og var på 6. etape de eneste, som kunne følge Alejandro Valverde (Movistar), da han angreb indenfor de sidste par hundrede meter på torsdagens stigning på rundt regnet fire kilometer.

Valverde vandt og skulle efter torsdagens etape bruge tid på at forklare, at det stadig er Nairo Quintana og ikke Valverde selv, der er Movistars trumfkort i løbet.

Til gengæld kunne både Alberto Contador og Chris Froome glæde sig.

- Jeg er glad. Jeg er glad for, at jeg ikke tabte tid, siger Froome, som ikke selv er helt på toppen endnu.

- Jeg synes, at Movistar har vist, at det er holdet, man skal besejre, siger Chris Froome, som også har bemærket Alberto Contadors tilstand.

- Man kan se, at han er tilbage efter sine skader.

Selv om Chris Froome og Alberto Contador ser meget bedre ud end ventet så tidligt i løbet, har Contador ingen planer om at ændre sin tilgang til opgaven.

- Min attitude i forhold til løbet vil ikke ændre sig. Det er stadig et spørgsmål om at tage det dag for dag, siger han.

Alberto Contador vandt Vuelta a Espana i 2012. Sidste års vinder Chris Horner (Lampre) forsvarer ikke sin sejr.

/ritzau/

 

Dagens Gossip