Contador og Froome tester hinanden på spanske veje

Lige siden de begge udgik af sidste års Tour de France, har cykelfans glædet sig til Alberto Contador og Chris Froomes rivalisering i 2015.

Onsdag mødes de to cykelryttere for første gang i år, når de begge er med i Vuelta a Andalucia i Spanien.

Her får rytterne en hård, men spektakulær start, når de først kører 121 kilometer og senere på dagen skal ud på en 8,2 kilometer lang enkeltstart, som formentlig for et par dage får sat førertrøjen på den hurtigste.

Nairo Quintana (Movistar), der vandt sidste års Giro d'Italia, styrtede hjemme i Columbia i sidste uge og er ikke med. Og selv om hans holdkammerat Alejandro Valverde har vundet i Andalusien tre gange, har han valgt andre løb i år.

Så Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Sky) er favoritterne, som formentlig kommer til at kæmpe om den samlede sejr. Først og fremmest på grund af onsdagens korte enkeltstart og to bjergetaper fredag og lørdag.

Alberto Contador toner dog forventningerne lidt ned.

- Jeg er en cykelrytter, som godt kan lide at konkurrere. Jeg er desperat efter at komme i gang. Jeg har trænet meget, men er måske lidt bagud i forhold til tidligere år, fordi jeg skal satse på både Giro d'Italia og Tour de France, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse.

Alberto Contador er glad for Michael Valgren, og den unge danske mester kører næsten samme program, som spanieren i foråret. Derfor er Valgren også med i Vuelta a Andalucia, hvor han er eneste dansker på startlisten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip