Contador: Tour-ruten er hårdere end de seneste år

Tour de France-2015 bliver en særlig en af slagsen. Få enkeltstartskilometer, mange afslutninger opad, brosten og bonussekunder.

Kaptajn på Tinkoff-Saxo, Alberto Contador, konstaterer efter onsdagens offentliggørelse af ruten, at der ikke i 2015-udgaven er tid til at køre sig i form på løbets indledende etaper.

- Man skal være frisk til sidst i løbet, men man er også nødt til at ankomme i god form, for løbet er meget krævende i starten.

- Jeg kan godt lide denne Tour. Ruten er hårdere end de seneste år. Den kræver, at jeg kommer mig godt efter Giro d'Italia, men jeg vil forberede mig grundigt, siger den spanske etapeløbsspecialist i en pressemeddelelse.

Han var i Tourens 2014-udgave en af to store favoritter, men både Contador og briten Chris Froome styrtede og udgik tidligt i Touren, der blev vundet af Vincenzo Nibali.

I lighed med den seneste Tour vil der også næste år være en etape med krævende brostensstykker på ruten. I tillæg byder næste års udgave af løbet på en holdtidskørsel.

- Første del af løbet slutter med en holdtidskørsel, og det er vigtigt, at vi ikke har mistet ryttere på grund af styrt eller sygdom, for på en sådan etape er der forskel på at være fuldt hold og på at køre med to ryttere færre, siger Contador.

Ifølge den erfarne spanier er nøglen til succes i næste års Tour at komme igennem den første del uden at tabe tid. Kampen om podiepladserne vil efter Contadors mening udspille sig i bjergene, fordi der er så mange afslutninger opad.

Men skulle han halte efter andre favoritter i klassementet inden de afgørende etaper, så ser han gode muligheder for at vinde det tabte tilbage.

- Den sidste uge i Alperne bliver meget kompliceret, hvis du skal forsvare en føring. Der er mange taktiske muligheder, hvis du skal angribe, siger Contador.'

Tour de France 2015 begynder 4. juli og slutter 26. juli i Paris.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip