Contador vinder bjergetape og ligner Vuelta-vinder

Kun et styrt på søndagens afsluttende enkeltstart ser ud til at kunne forhindre Alberto Contador i at erobre den samlede sejr i cykelløbet Vuelta a España for tredje gang i karrieren.

Lørdag på 20. etape stod den spanske Tinkoff-Saxo-kaptajn imod angrebene fra Skys Chris Froome, og Alberto Contador endte med at vinde bjergetapen 16 sekunder foran briten.

Dermed har Contador et solidt forspring på cirka halvandet minut til Froome før sidste etape på blot 9,7 kilometer i Santiago de Compostela.

Det var Alberto Contadors anden etapesejr i årets Vuelta.

Etapen på 185,7 kilometer indeholdt fire bjerge, og den sluttede med en meget hård afslutning op mod målstregen.

Alberto Contador havde et forspring på 1,19 minutter ned til Chris Froome før lørdagens etape. Briten forsøgte dog at mindske forspringet, hvor han kunne.

Cirka 10 kilometer før mål erobrede Chris Froome to bonussekunder, og herefter satte Sky-holdet tempo på, så gruppen med favoritterne blev sprængt.

Løbets samlede nummer fire, spanieren Joaquim Rodriguez (Katusha), kørte af sted fra frontgruppen cirka ni kilometer før mål.

Det tvang nummer tre, landsmanden Alejandro Valverde (Movistar), til at reagere, mens Contador logisk koncentrerede sig om at holde Chris Froomes hjul.

Froome fortsatte i sit kværnende høje tempo, og cirka seks kilometer før mål rykkede han i en vild acceleration, så Alejandro Valverde blev sat af.

Så var der kun Froome og Contador tilbage, de to ryttere, som på grund af styrt måtte opgive deres forventede indbyrdes duel i årets Tour de France.

De indhentede hurtigt Joaquim Rodriguez, som kæmpede desperat for at hænge på i mastodonternes duel. Han måtte dog slippe, og han blev senere også overhalet af Alejandro Valverde.

Til sidst havde Chris Froome ikke mere at køre med, og Alberto Contador var overlegen i afslutningen.

Alberto Contador har fem gange vundet en af de såkaldte Grand Tours, de tre største etapeløb.

Han vandt Tour de France i 2007 og 2009, det blev til sejr i Giro d'Italia i 2008, og så har han triumferet i Vueltaen i 2008 og 2012.

Spanieren vandt desuden Touren i 2010 og Giroen året efter, men begge disse sejre blev senere frataget Alberto Contador, fordi det blev afsløret, at han havde dopet sig.

/ritzau/