Coop og FDB støtter Care Danmark og Børns Vilkår med flasker

Skrevet af Finn Jensen

03/01/2013

Mest læste i dag

Et tryk på Velgørenhedsknappen har siden den 1. januar 2013 været med til at hjælpe en bred gruppe af børn og familier i Danmark og udviklingslandene.

Børns Vilkår hjælper udsatte børn i Danmark, blandt andet gennem BørneTelefonen, og Care arbejder med langsigtet bistand til fattige og udsatte familier i Afrika og Asien. 

- Vores nye samarbejdspartnere, Care og Børns Vilkår, giver kunderne i Coops butikker mulighed for at støtte arbejdet for et bedre liv til mennesker ude i verden og lige rundt om hjørnet, siger Thomas Roland, chef for FDB’s ansvarlighedsafdeling.

- De to organisationers indsats og effekt er meget konkret, støtteværdig og forholdsvis let at kommunikere, og det ved vi er meget vigtigt for at kunderne vil donere deres flaskepant, siger Thomas Roland.

Velgørenhedsknappen har de seneste tre år indbragt Red Barnet og WWF godt 22 millioner kroner.

- Care's arbejde sikrer, at verdens fattigste og mest udsatte mennesker får mad på bordet. Samtidig er det vigtigt for Care, at vores arbejde har opbakning blandt danskerne, og Velgørenhedsknappen er jo en direkte linje til den brede befolkning, siger Care Danmarks generalsekretær Niels Tofte.


- Børns Vilkårs arbejder for at styrke og forbedre børn og unges vilkår, opvækst og udviklingsmuligheder i Danmark. Vi ønsker, at alle børn og unge i Danmark har mulighed for personlig udvikling, og at de får den støtte og omsorg, de har behov for. Sammen vil vi kunne gøre en stor forskel og hjælpe endnu flere udsatte børn og unge, blandt andet gennem BørneTelefonen, der i 2012 har haft over 30.000 rådgivninger, siger direktør for Børns Vilkår, Dorthe Lysgaard.