Coop vil investere massivt efter overskud

07/04/2016 11:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Efter et år med en solid fremgang i resultatet vil Coop investere én milliard kroner i 2016.

Det sker efter et 2015, der bød på fremgang for Coops kæder, der blandt andet tæller Irma, Brugsen, Kvickly og Fakta.

Med resultatet i hånden vil Coop investere én milliard kroner i 2016. Meldingen kommer kort efter, at ærkekonkurrenten Dansk Supermarked også har meldt, ud, at man vil investere massivt i Danmark de kommende år.

Investeringerne vil gå til digitalisering, salg af fødevarer på nettet og moderniseringer af specielt Fakta-butikker.

Omsætningen i 2015 steg til 45,2 milliarder kroner fra 44,7 milliarder kroner. Samtidig steg driftsresultatet (EBIT) til 632 millioner kroner fra 523 millioner kroner i 2014.

- Resultatet er tilfredsstillende. Ikke alene er det blandt de bedste nogensinde. Det er også skabt i et år, hvor der er investeret massivt vores nye mad-dagsorden, moderniseringer i alle kæder samt ny teknologi, skriver bestyrelsesformand Lasse Bolander i en meddelelse.

Mens der samlet var fremgang er der stadig underskud nogle steder, selv om det er mindsket

- Fakta, der tidligere har givet et underskud på et trecifret millionbeløb, har forbedret sit underliggende resultat.

- Men modernisering af 80 butikker og omkostning til lukning af butikker gør, at resultatet fortsat er negativt, skriver Coop.

- Vi er fortrøstningsfulde omkring Fakta, ikke mindst fordi vi investerer i Fakta og ser en god udvikling i den turn-around, vi arbejder på, siger administrerende direktør i Coop Peter Høgsted til pressemødet, hvor årsregnskabet præsenteres.

Brugsen og Kvickly har præsteret de bedste resultater nogensinde, mens Coop.dk, der blandt andet sælger mad på nettet, har givet overskud for første gang.

/ritzau/