Coops koncerndirektør får toppost i udlandet og stopper

Efter knap halvandet år på posten stopper Michael Løve, koncerndirektør i Coop, da han skal være administrerende direktør i en international detailhandelsvirksomhed.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse, der dog ikke kommer nærmere ind på, hvilken virksomhed der er tale om.

- Jeg har været ualmindelig glad for mine år i Coop. Men jeg har fået en unik mulighed for at realisere en drøm om at prøve kræfter med udlandet og få den oplevelse, det er, sammen med min familie, siger Michael Løve i en skriftlig kommentar.

Han har som koncerndirektør siden januar 2014 haft det øverste ansvar for kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli' Brugsen, Fakta og Irma.

Michael Løve kom i første omgang til Coop i 2001 som projektleder og arbejdede sig de følgende år op i koncernen.

Han stoppede dog i Coop i 2009 til fordel for at job i Københavns Lufthavne.

Michael Løve kom fra således fra en stilling som driftsdirektør i Københavns Lufthavne, da han vendte tilbage til Coop i 2011 som kædedirektør for SuperBrugsen.

Dagbladet Børsen erfarer, at Michael Løve rykker til London til en topstilling i den børsnoterede Kingfisher-koncern, som har cirka 80.000 ansatte og en omsætning på over 100 milliarder kroner om året.

Kingfisher har hovedkontor i London og har over 1000 butikker i Europa og Asien.

Hos Coop ønsker man ifølge Børsen dog ikke at kommentere oplysningerne.

Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, var ifølge avisen en del af direktionen i netop Kingfisher fra 2008 til 2012.

Michael Løve har sidste arbejdsdag i Coop 26. juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip