Cornelius: Europa-eventyr er vigtig for vores udvikling

Andreas Cornelius fik scoret til 1-0 i FC Københavns 2-0-sejr hjemme over ukrainske FC Dnipro.

Det var en stor lettelse for FC København-angriberen at nå videre fra tredje kvalifikationsrunde i Champions League.

- Det føles fantastisk. Det var en god modstander og en flot kulisse, så vi er sindssygt glade alle sammen, siger Cornelius.

Ukrainerne fik ikke mange chancer i Telia Parken, mens FCK var mere farlige offensivt end i 0-0-kampen i Kijev for en uge siden.

- Det var meget kontrolleret. Vi var gode defensivt, og vi spillede lidt mere frit offensivt, så det var lige efter planen.

- Det var ikke nemt. Det ser tit nemt ud, når man gør det godt. Men det var overhovedet ikke nemt på nogen måde, siger Cornelius.

Der venter nu stensikkert FCK yderligere otte europæiske kampe, fordi klubben er sikker på minimum deltagelse i Europa Leagues gruppespil.

- Det er vigtigt for vores udvikling, og ligegyldigt hvad - om det er Europa League eller Champions League - så gør det os klar til, at vi på et eller tidspunkt måske får en sæson, hvor vi topper ligesom det hold, der gik videre i Champions League.

- Det ville være fantastisk, så det gælder om, at vi alle sammen bliver klar til det og udvikler os, fordi det er så ung en trup, siger Cornelius.

Med hold som Arsenal, Napoli, Porto og Bayer Leverkusen bliver det en svær vej til Champions Leagues gruppespil.

- Det tror vi selvfølgelig på. Det hold, vi slog ud nu, det er på højde med de hold, vi kan møde nu, så vi har en chance, mener Cornelius.

/ritzau/

 

Dagens Gossip