Cornelius har endnu flere procenter at lægge på

De fleste angribere, som scorer tre mål i tre kampe, vil erklære sig selv i storform, men det er ikke tilfældet for FC Københavns Andreas Cornelius.

Søndag scorede han for tredje kamp på stribe for vicemestrene, da han blev matchvinder med sin sene scoring hjemme mod Hobro, men der er stadig lang vej til topformen efter det voldsomme brud på anklen, han pådrog sig i sidste sæson.

- Min fod er jo god nok til, at jeg kan spille, og det ikke er farligt, men den er ikke 100 procent i alle bevægelser. Der mangler både lidt bevægelighed, styrke og kraft i den i forhold til at blive 100 procent, fortæller FCK-angriberen.

Men lige præcis venstrefoden, som hamrede kuglen i kassen søndag, er det, som giver mindste gener, når der skal afsluttes.

- Jeg kan mærke det lidt, hvis jeg sparker med højre og lægger al min vægt på venstre. Men når jeg sparker med venstre, er der ikke noget, forklarer han.

Som enhver anden fodboldspiller var Cornelius skuffet, da manager Ståle Solbakken lørdag meddelte ham, at han skulle starte ude mod Hobro.

Men han har forståelse for prioriteringen, og han skal bare vise sig frem, når muligheden byder sig.

- Jeg skal bruge alle de minutter, jeg får på banen, bedst muligt. Jeg gør alt, hvad jeg kan. Jeg er ikke sådan en, der surmuler over det, og når jeg har 30 minutter, så prøver jeg at bruge dem bedst muligt, lyder det fra angriberen.

Med sejren kravler FCK op på Alka Superligaens førsteplads for første gang i omkring to og et halvt år, men det lægger Ståle Solbakken ikke så meget i.

Det er vigtigere, at hullet op til FC Midtjylland er blevet lukket.

- Det er vigtigt efter 33 runder, men det er godt, vi er deroppe igen efter at have været bagud med otte point, siger FCK-træneren.

Hovedstadsklubben er a point med FCM på 18 point efter ni runder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip