Cornelius kan endnu: Sænker AaB med drømmemål

Andreas Cornelius scorede sit første mål for FC København i næsten to måneder, da sidste sæsons vicemestre søndag slog mestrene fra AaB med 1-0 i Aalborg.

Mange har kritiseret den tidligere Superliga-topscorer for at lave for få mål, men han kan altså endnu.

Det var lidt af en drømmetræffer, Cornelius leverede søndag, da han efter et kvarters spil fra hjørnet af hjemmeholdets straffesparkfelt lagde bolden over i det modsatte målhjørne til 1-0.

Med til historien hører, at AaB selv havde foræret FCK'erne bolden i egen forsvarszone, og flere af hjemmeholdets spillere var på vej fremad banen, da Rasmus Thelander ville skille sig ad med bolden. Den blev opsnappet af FCK-oprydderen Daniel Amartey, der fandt Cornelius.

Matchvinderen, som for to år siden scorede 18 mål i Superligaen og blev solgt til Cardiff, er nu oppe på fem træffere i denne sæson.

Kampen i Aalborg blev afviklet i et højt tempo og bød på to aggressive mandskaber, der kæmpede indædt om hver eneste bold.

FCK blottede sig kun sjældent, selv om AaB-spillerne gjorde, hvad de kunne for at dirke gæsternes forsvar op med hurtige kombinationer.

På sidelinjen råbte AaB-træner Kent Nielsen konstant sine spillere frem, og han var synligt irriteret, hvis bolden unødvendigt blev spillet baglæns.

Selv om værterne fik afsluttet meget og lagt mange indlæg, så lykkedes det aldrig at fange FCK i ubalance. De gange, der blev afsluttet inden for målrammen, havde Stephan Andersen styr på det.

FCK blev fem minutter før slutfløjt reduceret til 10 spillere, da Daniel Amartey fik sin anden advarsel for at hindre en hurtig igangsætning af spillet. Det medførte et ekstra tungt AaB-pres, hvor Frederik Børsting fik en gigantchance. Børsting hamrede dog lige ind på Stephan Andersen.

FCK holder med sejren live i forhåbningerne om at indhente FC Midtjylland på ligaens førsteplads. Københavnerne har 29 point, hvilket er otte point færre end FCM, der mandag møder FC Vestsjælland.

AaB har 21 point på Superligaens sjetteplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip