Cornelius: Min målnæse vender tilbage

FC København-angriberen Andreas Cornelius blev i forrige sæson topscorer i Superligaen, og det kan han sagtens blive igen.

Den 21-årige angriber føler, at han er den samme Cornelius, som i 2013 blev solgt for et stort millionbeløb til den dengang nyoprykkede Premier League-klub Cardiff efter FCK-mål på samlebånd.

FCK-profilen vendte tilbage til København et halvt år senere i en knap så målfarlig udgave.

- Hvis jeg selv skal sige det, så ja. Jeg er den samme, men det er ikke så simpelt, siger Andreas Cornelius før torsdagens Europa League-opgør i Belgien mod Club Brugge.

- Vi spiller på en lidt anden måde i FCK nu. Det gør måske, at jeg ikke har scoret lige så mange mål, men det kan komme.

- Vi er i en udviklingsfase som hold, og når vi på et tidspunkt får tingene på plads, så tror jeg, at jeg scorer lige så mange mål som før, siger angriberen.

Det er foreløbig blevet til fire ligamål og et enkelt i Europa for Andreas Cornelius før torsdagens kamp i Belgien på Jan Breydel Stadion. Et sted, hvor FCK for to år siden vandt med 3-2 og spillede sig videre i Champions League.

- Jeg føler, at jeg står okay til kampen mod Brugge. Jeg glæder mig bare til at spille den og gøre en god figur.

- Jeg håber også, at jeg kan score og hjælpe holdet til en sejr. Jeg føler, at jeg har selvtilliden, og den er også kommet ved, at jeg har fået lov til at spille alle vores kampe, siger han.

FCK-træner Ståle Solbakken har talt om, at mulighederne for avancement til forårets knockout-kampe vil se gode ud, hvis københavnerne får fire point i de to kommende dueller mod Club Brugge. Cornelius tror på, at det kan lade sig gøre.

- Vi har størst chancer hjemme, men vi vil gøre alt for at vinde hernede. Vi har slået dem før på deres bane, og jeg tror, at vi kan komme til at føle os så godt tilpas, at vi kan gå efter en sejr, siger angriberen.

- Brugges styrke er i offensiven, hvor de har nogle rigtig gode individualister. Vi skal udnytte, at de måske ikke tænker så meget på det defensive.

- De har en lidt gammel defensiv midtbanespiller, som vi skal prøve at få ud at løbe, og så har de en back, der gerne vil med frem. Det skal vi prøve at udnytte, siger han.

Club Brugge topper gruppe B med fire point - samme pointtal som Torino - mens FCK har tre point efter de to første gruppekampe. Finske Helsinki er uden point.

Kampen mellem Brugge og FCK fløjtes i gang klokken 21.05.

/ritzau/

 

Dagens Gossip