Cornelius sikrer sejr til ineffektivt U21-landshold

31/03/2015

Der var i perioder klasseforskel, da det danske U21-landshold i fodbold tirsdag aften besejrede USA 1-0 på Lyngby Stadion.

Det danske hold var dog meget ineffektivt, især i første halvleg, i kampen, der var den sidste for holdet, før U21-landstræner Jess Thorup om cirka to måneder udtager truppen til EM-slutrunden i Tjekkiet.

Andreas Cornelius kom ind fra begyndelsen af anden halvleg, og han scorede fem minutter senere kampens eneste mål, der var et flot et af slagsen.

Angriberen fra FC København modtog en aflevering fra Yussuf Poulsen med ryggen til mål, og efter en lille brydekamp med en amerikansk forsvarer vendte Andreas Cornelius rundt og scorede.

I første halvleg havde danskerne vist flot opspil, men der gik alt for meget nipseri i den, når hjemmeholdet kom tæt på amerikanernes mål.

Det sås blandt andet, da Lucas Andersen og Yussuf Poulsen valgte forkerte løsninger i favorable situationer.

Danmark var totalt dominerende i store dele af kampen, men mod slutningen af anden halvleg kom USA bedre med og havde flere muligheder.

Målmanden Frederik Rønnow, der efter pausen havde afløst David Jensen, havde flere gode redninger, så U21-landsholdet holdt nullet for anden gang på fem dage.

Torsdag i sidste uge spillede Danmark 0-0 ude mod Portugal.

Nicolaj Thomsen og Yussuf Poulsen havde gode chancer, og kort før tid var Andreas Cornelius igen tæt på med et hovedstød.

Det danske hold skal ved EM-slutrunden møde værten, Tjekkiet, Tyskland og Serbien.

Den første kamp er den 17. juni mod Tjekkiet.