Corona-studie afslører: Så mange dage kan corona overleve på din skærm

Foto: Shutterstock

De nye resultater viser, at til sammenligning med influenzavirus, så kan coronavirus overleve i betydelig længere tid.

Coronavirus kan overleve på overflader såsom pengesedler, telefonskærme og rustfrit stål i 28 dage, viser et nyt australsk studie, ifølge BBC. Dermed kan virussen overleve langt længere end først antaget, skriver mediet.

Læs også

Glemte at tage sin tampon ud: Måtte kæmpe for sit liv

Eksperimentet blev udført i mørke, og UV-lys har allerede vist sig at kunne dræbe virussen. Udover de mørke forhold, så skulle der også være en konstant temperatur på 20 grader for at coronavirussen overlevede i 28 dage. Til sammenligning kan influenzavirus overleve under de samme omstændigheder i 17 dage. Studiet viste også, at på andre overflader stoppede coronavirussen med at kunne smitte inden for 24 timer i 40 grader. 

Derfor har eksperter også rejst tvivl om den aktuelle trussel fra overfladetransmission i det virkelige liv, eftersom coronavirus oftest overføres, når folk hoster, nyser eller taler. Dog konkluderer studiet, at at virussen er 'ekstremt robust'. 

Studiet møder kritik

Studiet har mødt kritik fra flere sider, skriver BBC.

Blandt andet udtaler professor Ron Eccles fra Cardiff University, at studiet 'skaber unødvendig frygt i befolkningen'. 

"Virus spredes på overflader fra spyt, hoste, nysen og snavsede fingre, og denne undersøgelse brugte ikke frisk menneskelig spyt som et middel til at sprede virussen,” forklarer han. 

Læs også

Claus Elming i modvind: Twitter-opslag er en provokation

 

 

Dagens Gossip