Corydon afviser al Dong-kritik

Dong blev solgt på det rigtige tidspunkt. Prisen var ikke for lav. Og der var aldrig en situation, hvor finansudvalget skulle vurdere, hvad der var det bedste bud. Med disse budskaber afviser finansminister Bjarne Corydon (S) al kritik af Dong-salget af bordet.

Kritikken er kommet frem, efter bogen "Det Bedste Bud" har rejst tvivl om salget. Et af kritikpunkterne er, at finansudvalget ikke har fået mulighed for at føre tilsyn med, om finansministeren har valgt det bedste bud, selvom det er udvalgets pligt.

Men det tilsyn var slet ikke relevant, svarer Bjarne Corydon.

- Det havde været finansministerens lod at trække aktstykket tilbage, hvis der var grund til at tro, at et bedre bud kunne findes, svarede han på et samråd tirsdag.

Den manglende inddragelse af Finansudvalget fik på samrådet Dansk Folkepartis partiformand, Kristian Thulesen Dahl, til at udtrykke sin forbløffelse.

- Enevælden er genindført. Finansudvalget skal føre tilsyn med finansministeren uden oplysningerne om eventuelt andre bud. Det kan finansministeren da ikke i ramme alvor mene, sagde han.

- Hvordan skal vi lave den vurdering, hvis vi ikke må få oplysninger?

På samrådet blev finansministeren også spurgt ind til prisen på Dong, der ifølge kritikere ikke medregnede en ventet indtægt fra tre britiske vindmølleparker kort efter salget.

De oplysninger fik Frank Aaen (EL) til at sætte spørgsmål ved, om Dong blev solgt på det rigtige tidspunkt.

- Hvis vi havde vidst, at der var den mulighed for ekstra indtægter, så kunne det godt være, at Finansudvalget ville have ventet med at sælge, sagde han.

Indtægterne var dog medregnet i den strategi, som Dong blev værdisat ud fra, forklarede finansministeren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip