Corydon afviser Barfoed: Tag ansvar for vækstplan

Lars Barfoeds (K) protester mod højere bundskat har tilsyneladende ikke gjort det store indtryk på finansminister Bjarne Corydon (S) under onsdagens forhandlingsmøde i Finansministeriet.

I hvert faldt fastholder Bjarne Corydon, at regeringen og Venstre har lagt det rigtige snit for den vækstplan, som parterne forhandlede på plads tirsdag aften.

I aftalen indgår, at forsyningssikkerhedsafgiften og dermed den omstridte brændeafgift afskaffes. Den beslutning er De Konservative enige i. Til gengæld er Lars Barfoed principielt i mod, at forslaget blandt andet finansieres ved at hæve bundskatten.

Efter mødet var Bjarne Corydon dog ikke klar til at flytte mange kommaer i aftalen mellem regeringen og Venstre:

- Vi synes, at det er denne løsning, der bør gennemføres. Vi er gået efter, at der ikke skal være en skæv fordeling, at arbejdsudbuddet ikke må blive lavere, og at alle gruppe skal have lidt mere i hånden. Det et opnået med denne løsning, siger Bjarne Corydon.

Han lægger samtidig vægt på, at De Konservatives mærkesag om at sænke skatten faktisk er en del af vækstplanen. Den sænker nemlig PSO-afgiften med 13,2 milliarder kroner.

Dermed kan man ifølge Bjarne Corydon "ikke diskutere", at skattebetalingen for borgere og virksomheder samlet set falder, selvom bundskatten hæves med 0,28 procentpoint.

Bjarne Corydon opfordrer derfor De Konservative til at tage ansvar og gå med i aftalen i stedet for at true med at blokere energiforliget, som forsyningssikkerhedsafgiften er en del af:

- Hvis man støtter den grønne omstilling, så skal man også tage ansvar for vækstplanen. Og hvis man gerne vil sænke skatten, så må man også se på, at den samlede skattebetaling falder med denne aftale. Det er lidt svært at være imod, siger Bjarne Corydon.

Samme melding kommer fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R):

- Jeg forstår godt, at man fra Konservativ side vil se detaljerne i forslaget. Men det må også være sådan, at når man er et grønt parti, og det regner vi De Konservative for, så tager man også ansvar for finansieringen, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip