Corydon: Det koster arbejdsplader hvis Horns Rev udskydes

Det kan koste tusinder af arbejdspladser, hvis havvindmølleparken Horns Rev udskydes eller ikke bliver til noget. Det siger finansminister Bjarne Corydon (S), som fredag mødes med Venstre og Dansk Folkeparti.

De to partier møder op i Finansministeriet, fordi de overvejer at droppe Horns Rev, efter at der er opstået usikkerhed om finansieringen.

EU vil ikke acceptere, at havvindmølleparken om nogle år finansieres med de såkaldte PSO-afgifter. Derfor har regeringen sagt, at Horns Rev for 2017 skal på finansloven. Det er Venstre og Dansk Folkeparti imod.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger før mødet om Horns Rev:

- EU har skabt usikkerhed om finansieringen. Og vi kan ikke bare skrive den ene regning ud efter den anden uden at vide, hvordan det finansieres. Der er skabt usikkerhed om, hvordan projektet vil påvirke danskernes pengepung, og det er vi nødt til at få afklaret, før vi går videre.

- Det kan ikke nytte noget, at man bare kører videre, som om intet var sket, siger Kristian Thulesen Dahl.

Horns Rev er en del af den energiaftale, som regeringen i 2012 indgik med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti for perioden 2012 til 2020.

I energiaftalen blev det besluttet at oprette en havmøllepark på 400 megawatt ved Horns Rev i Nordsøen og en 600 megawatt havmøllepark ved Kriegers Flak i Østersøen.

Udbygningen af Horns Rev igangsættes først, og derfor kommer udmeldingen fra EU på et meget ubelejligt tidspunkt for opførelsen af havvindmølleparken.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip