Corydon: Det Løkke siger er han selv

- Det er under lavmålet. Selv for Venstre, og selv om det er ind under en valgkamp.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har ikke meget til overs for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som tirsdag angriber regeringen for systematisk at skubbe regningerne for politiske aftale til efter det kommende folketingsvalg.

- Det hænger simpelthen ikke sammen, og den anklage, de retter mod os, har kun relevans i forhold til dem selv, siger finansministeren til Ritzau.

Konkret lister Venstre en række punkter, hvor man mener, at regeringen har gemt regningen i skuffen.

Ifølge Berlingske viser partiets beregninger, at der i næste valgperiode skal findes over fem milliarder til at finansiere regeringens aftaler.

Men det bliver ikke noget problem, påpeger Bjarne Corydon.

- Der er meget forskel på punkterne, og det bliver helt barokt ved, at nogle af punkterne er aftaler, de selv er indgået i, og som er lavet efter gængse, ansvarlige principper, hvor et bredt flertal i Folketinget laver en rammeaftale om at finde noget finansiering, siger han.

- Det der er aftalt at finde finansieringsløsninger på, det finder man selvfølgelig løsninger på. Det er der givet håndslag på.

- Det er udgifter, som først falder på et senere tidspunkt, og med den økonomiske politik, vi fører, er der fuldstændigt råderum til at dække dem, forsikrer Bjarne Corydon.

Han påpeger samtidig, at Lars Løkkes regering i 2011 forlod magten med en henstilling fra EU hængende over hovedet, fordi Danmark havde overskredet stabilitetspagtens regler om underskud på statsfinanserne.

- Venstre er lidt i den situation, man nogen gange ender i i skolegården, når ens venner siger, at det man siger, er man selv, mener finansministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip