Corydon: Enhedslisten ønsker sig mere og mere

Hvis Enhedslisten ikke slår til og indgår en finanslovaftale med regeringen, så blokerer partiet for forbedringer på ældreområdet, miljøområdet og tiltag mod social dumping.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S), som efter endnu et forhandlingsmøde med Enhedslisten uden synlige fremskridt øger presset på regeringens støtteparti.

- Vi har på de områder, hvor Enhedslisten har rejst krav om et løft i Danmark sagt, at det kan ske i 2014, hvis Enhedslisten vil være med.

- Men der skal være nogen til at stemme de forbedringer igennem, ellers sker det ikke, siger Corydon.

Finansministeren vil ikke oplyse om de nærmere detaljer i de tilbud, som regeringen er kommet med til Enhedslisten. Men han understreger, at man er kommet Enhedslisten i møde på alle de hovedkrav, som Enhedslisten har fremsat under forhandlingerne.

- Enhedslisten vil ikke sige ja til, at de ting rent faktisk kan gennemføres. Enhedslisten ønsker sig mere, og sådan tror jeg altid, det vil være i dansk politik, at Enhedslisten vil have mere end det, vi som socialdemokrater synes, ligger inde for en ansvarlig økonomisk ramme, siger han.

Selvom regeringen og Enhedslisten har holdt to møder onsdag, så vil Corydon ikke sige, at forhandlingerne har bevæget sig fremad.

- Det vil jeg ikke på den måde sige. Det er en vanskelig forhandling. Vi har været langt tid om det, og vi er bestemt ikke i en situation, hvor vi kan sige, at vi regner med, at det lykkes med Enhedslisten, siger han.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, bekræfter, at der ikke er nogle fremskridt i forhandlingerne.

- Vi har diskuteret alle mulige ting, men det er ligesom den samme bolledej, vi kører rundt i. Men på et eller andet tidspunkt bliver regeringen nødt til at vælge, om den vil føre politik med højrefløjen, eller om den vil føre politik med Enhedslisten, siger hun.

Trods de manglende fremskridt er både regeringen og Enhedslisten klar på nye forhandlinger i de kommende dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip