Corydon er imod at indføre kædeansvar

Regeringen vil ikke indføre kædeansvar, så hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører lønner deres ansatte efter danske løn- og arbejdsvilkår.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Enhedslistens krav, som støttes af LO's formand, Harald Børsting, 3F's formand, Per Christensen, samt flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

- Kædeansvar synes vi ikke umiddelbart er foreneligt - hverken med EU-retten eller andre hensyn til vores økonomi og konkurrenceevne, siger Bjarne Corydon.

Spørgsmål: - Har Harald Børsting og Per Christensen uret?

- Jeg ved ikke, om de har uret. Der er en løbende debat i Danmark om, hvad vi gør ved social dumping. Regeringen har som den første regering i Danmark for alvor sat det spørgsmål på dagsordenen, siger Bjarne Corydon.

Finansministeren oplyser, at regeringen har forstærket indsatsen mod social dumping ved to finanslove og forbereder flere initiativer på næste års finanslov. Regeringen har afsat flere penge og strammet reguleringen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forhandler social dumping med Enhedslisten. Regeringen og Enhedslisten har allerede aftalt et tættere samarbejde mellem Skat, politi og Arbejdstilsynet, påpeger han.

- Der er en forhandling hos beskæftigelsesministeren. Regeringen har et udspil med konkrete forslag til at styrke indsatsen mod social dumping i Danmark, siger Bjarne Corydon.

Der er ikke sket fremskridt i forhandlingerne om kædeansvar, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip