Corydon: Finansloven skal styrke og udvikle velfærden

Finansminister Bjarne Corydon (S) løfter mandag aften en lille smule af sløret for, hvad hovedfokus bliver i regeringens kommende finanslovforslag, der præsenteres tirsdag formiddag.

Det sker i en lille videobid på Finansministeriets side på Facebook.

- Tirsdag fremlægger jeg regeringens finanslovforslag for 2015, altså hele Danmarks husholdningsbudget for næste år. Forslaget bærer titlen "Et stærkere fællesskab", og det er fordi, at det i sin kerne handler om at styrke og udvikle vores fællesskab i Danmark.

- Fællesskab handler blandt andet om velfærd. Og i forslaget er der penge til at opprioritere vores fælles velfærd i Danmark, siger han i videoklippet.

Regeringen har allerede bebudet, at en sundhedspakke bliver en del af forslaget. Her er man parat til at bruge fem milliarder kroner på kræftbehandling, kronisk syge og til at mindske uligheder i sundhedsvæsnet frem mod 2018.

Derudover går regeringen efter at fordoble fradraget for fagforeningskontingenter. Det vil angiveligt give en udgift lige omkring en halv milliard kroner.

Regeringen har hele tiden fastholdt, at der omvendt ikke bliver pillet ved den omdiskuterede dagpengereformen, sådan som SF og Enhedslisten har krævet det, ligesom også fagforeninger, a-kasser og dele af det socialdemokratiske bagland har bakket op om kravet.

Regeringen har dog meldt ud, at den går efter at lande en aftale med de to støttepartier. Det større fradrag for fagforeningskontingent kan ses som et forsøg på at tækkes de to røde partier.

Ifølge DR og TV2 indeholder finanslovforslaget ubrugte midler for cirka 1,5 milliarder kroner, som de to partier kan få lov til at prioritere, ligesom der er knap en halv milliard kroner fra den tidligere finanslov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip