Corydon håber på finanslov med Enhedslisten søndag

Senest søndag satser finansminister Bjarne Corydon (S) på at lande en finanslovaftale med Enhedslisten.

Det siger han efter torsdagens forhandlinger i Finansministeriet. Men han tør samtidig ikke love, at der bliver tale om en rød finanslov.

- Det kan man ikke taget for givet overhovedet. Men det er klart, at man kun kan gennemføre disse temaer med Enhedslisten - bedre velfærd for ældre, en indsats mod social dumping og et grønnere Danmark, som skaber flere job, siger Bjarne Corydon.

Han vil ikke uddybe, om regeringen er klar til at imødekomme Enhedslistens krav om mindsterettigheder, så ældre får to bad om ugen, rengøring hver 14. dag og hovedrengøring én gang årligt.

- Der er ingen grund til at gå i detaljer om forhandlingsforløbet. Det, tror jeg ikke, fører nogen steder hen, siger Bjarne Corydon.

Han fastslår, at regeringen vil være færdig søndag 24. november.

- Det vil være det rigtige, hvis vi skal behandle Folketinget godt og ordentligt i forhold til at behandle lovforslag, som de helst skal behandles, siger Bjarne Corydon.

Da regeringen hidtil ikke er kommet Enhedslisten i møde, er parterne fortsat langt fra en aftale, mener partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det synes jeg, at vi er, siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen vil ikke kommentere, om partiet har fået indrømmelser på sine hovedkrav.

Partiet kræver 8000 flere offentlige ansatte til 2,5 milliarder kroner, en grøn fond til seks milliarder kroner og en garanti om job eller uddannelse til godt 16.000 langtidsledige, som mister dagpenge.

Hertil kommer et kædeansvar, så hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører følger danske overenskomster.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mindede hende torsdag om kravene.

- Jeg har haft så travlt, så jeg følger ikke med i alt, hvad Kristian Thulesen Dahl siger, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip