Corydon hiver Hjort i samråd efter opjusteret asylprognose

Regeringen har i forbindelse med finansloven for næste år opjusteret sin prognose for antallet af asylansøgere i 2015 og 2016 fra 15.000 til 25.000.

Men tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) savner svar på, om Venstre har styr på økonomien i forhold til at håndtere flygtningesituationen.

Derfor har han indkaldt finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til et hastesamråd i Finansudvalget.

- Jeg har en meget dyb bekymring for, at finanslovsaftalen, styrer mod et stort underskud og et brud på de regler, der er for de offentlige finanser.

- Flygtningeudgifterne er helt mørklagt. Den udgiftspost, der står til at stige mest, er den til flere flygtninge. Det kan man se på det dramatisk opjusterede skøn.

- Men finansministeren fortæller ikke, hvordan disse udgifter skal dækkes, siger Corydon til Ritzau.

Udgifter til flygtninge kan ifølge reglerne dækkes af ulandsbistanden, men det er ikke nok, mener Corydon.

- Det er ikke faktuelt korrekt, at hele regningen kan dækkes af ulandsbistanden. Det kan den i betydeligt omfang, men der er også en stor regning, der skal dækkes af andre midler.

- Regeringen fortæller ikke, hvordan det skal gøres. Den henviser til nogle reserver, som vi ikke har fået noget overblik over, og trækker man på de reserver, må man begynde at nærme sig underskudsgrænserne, siger Coryon.

Han vil have svar på, hvad de mange flygtninge egentlig koster statskassen, og hvor pengene skal komme fra.

- Har man styr på den økonomiske politik, hvis det nuværende skøn, som på kort tid er opjusteret meget op, stiger yderligere? Hvor skal pengene så komme fra? Vi skal vide, om der er styr på økonomien i Danmark, siger Corydon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip