Corydon lover mere blå erhvervspolitik

Regeringen skal i fremtiden fastholde en økonomisk kurs med vækstskabende reformer og styrke erhvervslivets konkurrenceevne.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastslår i et interview med Børsen, at det er et nyt grundvilkår i den økonomiske politik herhjemme.

- Vækstpolitik har været et modefænomen i Danmark. Det har været på dagsordenen, når det har passet ind i den øvrige politiske gøren og laden. Enten fordi det var oppe i tiden, eller fordi tilbagevendende konjunkturkriser satte det på dagsordenen.

- Men der er ikke blevet arbejdet systematisk med vækstpolitikken i den økonomiske politik i Danmark. Aldrig, siger Bjarne Corydon til Børsen.

Finansministerens udmelding kommer efter to vækstplaner på et år med store lempelser til erhvervslivet. Blandt andet er selskabsskatten blevet sænket, og regeringen har senest lempet den grønne elafgift, også kaldet PSO-afgiften.

Regeringen har med den seneste vækstplan hentet omkring 13 milliarder kroner frem mod 2020. Dermed skal der fortsat findes cirka syv milliarder kroner for at opfylde regeringens målsætning i 2020-planen om at øge produktiviteten med 20 milliarder kroner.

De sidste milliarder skal hentes i næste valgperiode, og vækst og konkurrenceevne bliver en fast del af de kommende økonomiske planer, siger Bjarne Corydon i Børsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip