Corydon står til kritik for merforbrug af konsulenter

Statens milliardudgifter til private konsulenter er muligvis større end Finansministeriet hidtil har oplyst, og dermed står finansminister Bjarne Corydon (S) til kritik fra Statsrevisorerne.

I over et halvt år har Rigsrevisionen kulegravet statens budgetter, og konkluderer i en endnu ikke offentliggjort rapport, at staten bruger væsentligt mere end de 3,5 milliarder kroner til konsulentydelser, som Finansministeriet har oplyst.

Det siger kilder til Berlingske.

Rapporten er givet videre til Folketingets statsrevisorer, som onsdag ventes at rette kritik af Finansministeriets og dermed også finansminister Bjarne Corydons håndtering af sagen.

Et eventuelt merforbrug, i forhold til de tal ministeriet har oplyst, er problematisk ifølge Bent Greve, professor ved Roskilde Universitet.

- Statens konsulentforbrug leveres blandt andet videre til Folketingets finansudvalg, og er de oplysninger ikke retvisende, så går det ud over politikernes beslutningsgrundlag. Det i sig selv er jo kritisabelt, siger Bent Greve til Berlingske.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Corydon.

Moderniseringsstyrelsen, der har ansvaret for at registrere statens indkøb af konsulentydelser, forklarer i et skriftligt svar til Berlingske, at Rigsrevisionens definition af konsulentydelser er bredere end Finansministeriets. Derfor er det naturligt, at Rigsrevisionens opgørelse af forbruget er højere end ministeriets.

/ritzau/

 

Dagens Gossip