Corydon: Timeout på Dong-aftale kan kaste job

Det kan koste både penge og arbejdspladser, hvis ikke aftalen om at sprøjte milliarder af kroner i Dong Energy forsegles på torsdag, når Folketingets Finansudvalg behandler sagen.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S) på tirsdagens samråd om salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

- Det står naturligevis Finansudvalget frit, om man vil tilslutte sig aktstykket (aftalen, red.). Efter regeringens opfattelse er det afgørende for Dong, at der nu skabes klarhed. Det er en forudsætning for at drive virksomheden, siger Bjarne Corydon og fortsætter:

- At løbe den type risici vil være at spille hasard.

Goldman Sachs har gjort det klart, at banken vil lægge otte milliarder kroner på bordet for at få fingre i 19 procent af aktierne i Dong.

Enhedslisten, der vender sig kraftigt mod såvel salget af aktier til Goldman Sachs som salget af aktier i det hele taget, bad finansministeren uddybe understregningen af, at det skulle være hasard-spil at vente med at træffe beslutningen til efter på torsdag.

- Jeg forstår ikke en brik af, at det vil være at spille hasard med Dong ikke at godkende på torsdag, lød det fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

- Det er meget enkelt, hvorfor det er hasard, svarede Corydon.

- Der har været en debat om, hvorvidt det er rigtigt at tage en timeout og bremse processen. Men det indebærer, at vi skaber en usikkerhed om en af vores største virksomheder, der i sidste ende kan koste arbejdspladser i det her land, siger Corydon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip