Corydon vil købe Enhedslisten og SF for to milliarder

Der er lagt op til en rød finanslov, har finansminister Bjarne Corydon (S) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagt igen og igen forud for tirsdagens præsentation af regeringens udspil til en finanslov for 2015.

Ud over røde elementer som et sundhedsudspil, der blandt andet skal bringe større lighed ind i sundhedsvæsnet, og et fradrag for fagforeningskontingent, ligger der ifølge Ritzaus oplysninger også en pulje på 1,5 milliarder ubrugte kroner, der skal få de to støttepartier til at bide på krogen.

De frie midler betyder reelt, at Enhedslisten og SF får mulighed for at sætte deres egne aftryk på finansloven, når forhandlingerne går i gang i løbet af efteråret.

- Reserve til finanslovforhandlingerne på 1,5 milliarder kroner, der kan anvendes til målrettede velfærdsforbedringer, lyder et af hovedpunkterne således i udspillet ifølge Ritzaus oplysninger.

Derudover er der ifølge TV2 News en lille halv milliard kroner fra sidste års finanslov, som heller ikke er blevet brugt endnu.

Midlerne skal bruges til at blødgøre de to støttepartier, som har krævet ændringer af den omdiskuterede reform af dagpengene i forbindelse med forhandlingerne.

Regeringen har hele tiden fastholdt, at man ikke vil justere reformen, der blev stemt igennem i 2010 af den daværende VK-regering med støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale, men at man gerne vil se på andre goder for de svagest stillede danskere i form af øget velfærd.

Dagpengeområdet har gennem lang tid været et stridsemne mellem regeringen og SF og Enhedslisten, men presset på regeringen er samtidig også blevet øget med kritik fra fagbevægelsen, a-kasser og det socialdemokratiske bagland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip