Corydons ministerium sov fra markant lavere advokatsalær

Finansminister Bjarne Corydon (S) indrømmer nu, at hans ministerium i flere år har sovet i timen og accepteret, at Advokatfirmaet Poul Schmith, der som kammeradvokat har monopol på at føre retssager for og rådgive ministerier og styrelser, har kunnet tage for meget i honorar.

Det skriver Politiken torsdag.

Bjarne Corydon skrev onsdag til både retsudvalget og finansudvalget i Folketinget, at hans ministerium "har været uden kendskab" til en række ændringer i advokatmarkedet.

Det har i hvert fald siden 2011 betydet, at staten ikke har fået glæde af hele den storkunderabat på en tredjedel af normalt advokatsalær, som Poul Schmith efter aftalen med Finansministeriet skal give sine offentlige kunder.

Firmaet har alene de seneste fire år udført juridiske opgaver for staten for langt over en milliard kroner - sidste år alene lød regningen på 325 millioner kroner.

Finansministeren skriver i en mail til Politiken, at "den hidtidige salærkontrol (af Kammeradvokaten, red.) ikke har været særligt fyldestgørende eller dækkende", men at "der ikke er grundlag for at sige, at staten har betalt Advokatfirmaet Poul Schmith for meget".

Det modsiges dog af en konsulentrapport fra Moderniseringsstyrelsen under Corydons eget ministerium.

Rapporten afslører, at den finansministerielle skraber formentlig har kostet staten mindst 20-25 millioner kroner om året de seneste fire år og måske længere.

Bjarne Corydon vil ikke foretage en nærmere undersøgelse af, hvor langt tilbage der kan have været tvivl om, hvor meget staten har fået i rabat.

Men han skriver i en mail, at det "ikke kommer bag på mig, at staten har et forbedringspotentiale i forhold til at håndtere indkøb af juridiske tjenesteydelser".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip