Costa Concordias sidste offer er fundet

Resterne af det 32. og sidste offer fra Costa Concordia-katastrofen skal være fundet i en kahyt i skibsvraget, skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Den indiske tjener Russel Rebello har været savnet siden januar 2012, da krydstogtskibet Costa Concordia stødte på et klippeskær ud for øen Giglios kyst. Skibsvraget ligger nu i den norditalienske havneby Genoa, og ifølge kilder vil resterne af liget nu blive flyttet ud af skibet.

Dødstallet endte på 33, da en spansk dykker døde under bjærgningsaktionen.

Costa Concordia blev i juli bugseret fra Giglio i Toscana til Genoa.

Retssagen mod skibets kaptajn, Francesco Schettino, kører endnu. Han anklages blandt andet for at være skyld i, at de 32 menneskeliv gik tabt, for at have udløst forurening og for at have forladt skibet for tidligt under forliset.

Italienske medier har før skrevet, at han bærer skylden, fordi han ville sejle helt tæt på Giglio for "at blære sig" og vise skibet frem for øen.

Selv fastholder han, at han var uden skyld i, at skibet ramte et rev. Han forklarer, at han gled på skibets dæk og faldt ned i en redningsbåd. Derfor forlod han skibet, mens der stadig var mange passagerer om bord, hvilket har bidraget til, at lokale medier kalder ham "kaptajn kujon".

Hvis Schettino kendes skyldig, risikerer han op mod 20 års fængsel.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip