Costa fuldender Chelseas comeback i Liverpool

08/11/2014

Chelsea er i udbrud i toppen af Premier League, og heller ikke Liverpool formåede at bremse José Mourinhos højtflyvende tropper i lørdagens tidlige kamp på Anfield.

Gæsterne fra London vandt en underholdende forestilling med 2-1 på det sejrsmål, som topscorer Diego Costa sørgede for midt i anden halvleg, og dermed gentog Chelsea sejren fra sidste sæson, der dengang reelt slukkede Liverpools håb om at vinde mesterskabet.

Liverpool-manager Brendan Rodgers fik ikke det håbede udbytte af at have sparet en lang række stamspillere i Champions League-kampen mod Real Madrid tidligere på ugen.

Mod Chelsea lignede Liverpools startformation igen sig selv, og hjemmeholdet kom da også flyvende ud af starthullerne i en hæsblæsende åbning.

Emre Can havde allerede haft ét farligt forsøg, før den tunge tysker kunne bringe Liverpool foran på et afrettet langskud i det niende minut.

Humøret var højt på Anfield, men Chelsea er ikke tophold for ingenting og slog hurtigt tilbage, da Liverpools forsvar på ny demonstrerede manglende konsekvens ved hjørnespark.

Fire Chelsea-spillere stod pludselig fri, og selv om Simon Mignolet i målet reddede i første omgang, endte returbolden hos Gary Cahill, der udlignede.

Dommeren måtte have mållinjeteknologi til hjælp til at afgøre, at Cahills afslutning var over stregen, inden Mignolet fik bugseret kuglen væk.

Mens Liverpool havde et lille overtag i kampens første fjerdedel, tog gæsterne over i den sidste del af første halvleg, hvor hjemmeholdet kom under gevaldigt pres.

Liverpools vakkelvorne forsvar havde det svært mod fysisk stærke Costa, og Chelsea spillede sig til flere store chancer på kontrastød, så Rodgers skulle prise sig lykkelig for, at hans tropper kunne gå til pausen med 1-1.

Det blev mere jævnt efter halvtid, Liverpool havde bolden mest, men Chelsea havde mere kvalitet i aktionerne og var generelt farligst.

Hjemmeholdet sendte Rickie Lambert ind for en fuldstændig anonym Mario Balotelli og forsøgte at etablere et pres i slutfasen, men gæsternes solide defensiv holdt stand.

Dermed har Chelsea fortsat kun sat fire point til i denne sæson og har hele 29 point på førstepladsen. Liverpool roder rundt i midten af rækken med blot 14 point.