Costa-kaptajn nægtede at gå om bord på forulykket skib

Kaptajnen på krydstogtskibet Costa Concordia, der forliste i 2012 og medførte 32 menneskers død, nægtede på ulykkesnatten flere gange at vende tilbage til skibet, som han havde forladt i utide.

Det fortalte en brandmand mandag under retssagen mod kaptajnen, Francesco Schettino, der er anklaget for blandt andet manddrab.

- Jeg tog hen til den klippe, hvor Schettino stod sammen med andre overlevende - omkring hundrede personer, fortalte den ledende brandmand Carlo Galli i retten i byen Grosseto i det centrale Italien.

- Jeg sagde, at jeg ville bringe ham til havnen i Giglio og sejle ham hen til Concordia, og at han muligvis kunne komme tilbage om bord. Men han sagde nej, han fortalte mig, at han var nødt til at blive på klippen for at kontrollere sit skib, sagde Galli.

- Da jeg gentog invitationen, sagde et besætningsmedlem fra Concordia, som stod sammen med ham, at det var en god idé at forsøge at komme om bord igen. Men endnu engang sagde Schettino nej, at han var nødt til at blive.

Schettino er blevet verdenskendt som en kujon, da det i tiden efter ulykken kom frem, at han modsatte sig ordrer fra redningsfolk om, at han skulle blive på skibet.

Senere påstod kaptajnen, at han havde forladt skibet ved en fejl, fordi han var gledet ned i et redningsfartøj.

Schettino er den eneste, der fortsat retsforfølges, efter at fire besætningsmedlemmer og en ansat hos skibsoperatøren sidste år erklærede sig skyldige og fik domme på op til 34 måneders fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip