Costa Ricas straffehelt: Jeg drømte om målet i nat

Med tusindvis af tilskuere på stadion og millioner af tv-seere ville de fleste nok få en klump i halsen, hvis de skulle sparke det afgørende straffespark ved en VM-slutrunde.

Men det er ikke tilfældet, hvis man hedder Michael Umana, er fra Costa Rica og søndag aften scorede på det sidste straffespark i 1/8-finalen mod Grækenland.

Umana havde nemlig allerede gennemlevet situationen, fortæller han til Reuters.

- Jeg drømte om netop det her i nat. Det virker uvirkeligt. Jeg var afslappet, fordi jeg havde drømt det. Jeg drømte om det, men fortalte det ikke til nogen. Jeg følte mig virkelig selvsikker, siger en ekstatisk Umana.

Det er første gang nogensinde, at Costa Rica er nået til en kvartfinale ved VM. Kampen mod Grækenland måtte ud i straffesparkskonkurrence, hvor Umana afgjorde kampen, efter at grækerne brændte deres fjerde forsøg.

- Det her er for min familie. Det er for kollegerne, som blev skadet, før VM startede. De er ikke med os, men de gav os en hjælpende hånd på banen, fortæller Umana.

Costa Rica skal i næste runde op imod en vanskelig modstander i form af Holland. Costaricanerne har dog allerede vist, at de kan spille op med de store hold, da de i gruppespillet vandt over Italien og Uruguay og spillede uafgjort med England.

/ritzau/

 

Dagens Gossip