Coulthard: Button har gjort det bedre end Magnussen

admin

|

04/12/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere Formel 1-kører David Coulthard opfordrer ifølge avisen Daily Mail Formel 1-teamet McLaren til at satse på Jenson Button frem for Kevin Magnussen i 2015.

McLaren har endnu ikke sine kørere på plads til næste år, men der vil muligvis blive truffet en beslutning på torsdagens bestyrelsesmøde.

Mange regner det for sikkert, at spanieren Fernando Alonso (Ferrari) bliver holdets førstekører. Det efterlader en åben plads i 2015.

- Hvis man udelukkende kigger på resultater, så skal Jenson sidde i det sæde til næste år, siger Coulthard, der selv kørte ni sæsoner for McLaren fra 1996 til 2004.

Jenson Button scorede i denne sæson 126 point, mens Kevin Magnussen i sin debutsæson måtte nøjes med 55 point.

- Han (Jenson Button, red.) har præsteret bedre og scoret flere point end sin holdkammerat, og det har intet med personlighed eller nationalitet at gøre. Men uheldigvis for Jenson, så er det forretningssiden, der driver sporten, og det kan han måske blive et offer for, siger Coulthard.

McLaren vil ifølge Coulthard skele til de sponsorer, som Button, Magnussen eller en måske helt tredje kører kan tage med sig. Til Magnussens fordel tæller det, at han ikke har nær samme løn som Button.

- Jeg tror, at nogle af McLarens nuværende partnere er danske firmaer, og de vil støtte Kevin.

- Han er en dejlig knægt, og han har en stor fremtid foran sig, men Jenson har også en stor folkelig opbakning. Han er kendt, har et godt ansigt og er et aktiv for Formel 1 og McLaren, siger Coulthard.

/ritzau/