Crack-rygende borgmester: Jeg kvitter alkohol og stoffer

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Torontos skandaleramte borgmester, Rob Ford, har tænkt sig at holde sig væk fra både stoffer, alkohol og "dårligt selskab".

Borgmesteren i den canadiske storby fortæller, at han ikke har drukket i tre uger, og over for den lokale tv-station CP24 siger han til spørgsmålet, om han helt har droppet alkohol:

- Det er garanterer jeg. 100 procent.

Rob Ford blev på et byrådsmøde mandag frataget en stor del af sin magt, og han er nu reelt set reduceret til en kransekagefigur.

På byrådsmødet væltede den temperamentsfulde borgmester et kvindeligt medlem af byrådet. Hun slap fra sammenstødet med en hævet læbe. Rob Ford råbte også ukvemsord efter nogle af de personer, der overværede det kaotiske møde.

Rob Ford har været en presset mand, siden avisen Toronto Star for et halvt år siden kunne afsløre, at den var i besiddelse af en video, hvor borgmesteren ryger crack. Siden har politiet bekræftet, at videoen findes.

For nylig blev Rob Ford yderligere belastet af en pinlig video, hvor han truer en person på livet, mens han er stærkt beruset.

Toronto-borgmesteren blev valgt i 2010, og han er stadig populær i visse forstæder af storbyen.

Rob Ford har fået mange verbale klø af byens politikere, men Canadas føderale regering har indtil nu været tavs i debatten. Men tirsdag sagde en af de mest magtfulde ministre, beskæftigelsesminister Jason Kenney, at Rob Ford burde trække sig fra posten.

- Hr. Ford har vanæret et offentligt embede, borgmesterkontoret og sin by, sagde Jason Kenney.

- Jeg ønskede, at han skulle tage orlov, men desværre er situationen forværret, og det er kommet til det punkt, hvor jeg mener, at han skal gå af, sagde han.

/ritzau/Reuters