Cricket: Australsk sportsstjerne død efter ulykke

Cricketspilleren Phillip Hughes døde torsdag morgen på et hospital i Sydney af følgerne efter at være blevet ramt af en bold under en kamp i tirsdags.

Hughes, som ville været fyldt 26 år i den kommende weekend, kom aldrig til bevidsthed, efter at han blev ramt i hovedet af en bold, da han spillede med sit hold South Australia mod New South Wales på Sydney Cricket Ground i tirsdags.

Cricket er ingen stor sport i Skandinavien, men internationale medier kalder Phillip Hughes' dødsfald for den højest profilerede sportsulykke, siden den brasilianske Formel 1-kører Ayrton Senna blev dræbt i en ulykke i San Marino i 1994.

Phillip Hughes bar hjelm, da han blev ramt i baghovedet lige bag øret, hvor hjelmen ikke dækker tilstrækkeligt.

Producenten af den hjelm, han bar, sagde onsdag, at Hughes brugte en lidt ældre model. Han ville have været bedre beskyttet, hvis han havde brugt en af de hjelme, som er produceret indenfor det seneste års tid.

Phillip Hughes faldt omgående til jorden, da han blev ramt, og han kom aldrig til bevidsthed igen.

Han var omgivet af sine familie, da han sov ind, og flere højtprofilerede australske cricketstjerner befandt sig også på hospitalet i Sydney.

Australiens premierminister, Tony Abbott, var blandt de første til at udtrykke sin sorg over dødsfaldet.

- Phillip Hughes var en ung mand, som levede sine drømme ud. Hans død er en meget trist dag for cricket og en hjerteskærende dag for hans familie.

- Hvad der er sket, har berørt millioner af australiere. At hans unge liv skulle fjernes, mens han spillede vores nationalsport, er en chokerende erkendelse, siger premierministeren.

I staten New South Wales vil alle regeringsbygninger flage på halv fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip