Cristiano Ronaldo er taktiktavlens skræk

Man så det i Parken, da Portugal slog Danmark 1-0 tidligere i den igangværende EM-kvalifikation. En ellers tæmmet Cristiano Ronaldo dukker op ud af ingenting og header tre point hjem dybt inde i overtiden.

Den portugisiske Real Madrid-stjerne er en af de få spillere, modstanderne forbereder sig ekstraordinært godt på, men selv det er ikke altid nok.

Alligevel er man nødt til at gøre forsøget, lyder det samstemmende fra Morten Olsen og de danske spillere forud for mødet med Portugal.

- Det siger sig selv, at vi skal tage hensyn til Ronaldo. Ellers er vi idioter, konstaterer Morten Olsen.

Og Fenerbahce-forsvareren Simon Kjær har da også hørt landstræneren nævne Ronaldos navn et par gange, når taktiktavlen har været i brug.

- Selvfølgelig bliver han nævnt mere end de andre spillere på taktikmødet, for han er så afgørende for dem, og det er utroligt vigtigt at vide, hvor Ronaldo er, når de har bolden, siger Kjær.

Sådan har det også været de andre gange, Danmark har mødt Portugal de senere år, og enkelte gange er det lykkedes.

Dog er en udpint taktiktavle bare ikke altid nok, når man er oppe mod en spiller, der besidder Ronaldos klasse og målfarlighed.

- Alle, der bare ser lidt fodbold, er udmærket klar over, hvad han kan, og hvad han står for. Han kan så meget på egen hånd og kan skabe en chance ud af ingenting. Det er det, der mange gange er svært at dæmme op for.

- For os handler det om at hjælpe hinanden og bakke hinanden op, påpeger anfører Daniel Agger.

Det kræver en stærk dansk defensiv at holde Real Madrid-angriberen fra chancer, men det er en af den slags opgaver, Kjær glæder sig til.

- Det er da sjovt at spille mod de absolutte topspillere. Det er jo derfor, vi spiller fodbold. Det er det, der er spændende. Man skal bare koncentrere sig og så nyde det, siger Kjær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip